Nordfransk kommune søger partnere

Den nordfranske kommune Pays de Coutances søger samarbejdspartnere i hele EU til et netværk, der skal fokusere på konsekvenser af klimaændringer på navnlig de kystområder, der har muslingefarme og strandturisme, og som står til at blive stærkt påvirket af klimaændringerne. Kommunen ønsker at diskutere, hvad der sker, når indtjeningskilder forsvinder, udveksle erfaringer om bedste løsninger og med tiden udvikle projekter, der behandler spørgsmålet. 

Hvis du kunne tænke dig at høre mere om denne samarbejdsmulighed, kontakt gerne Rolf Johnsen (Rolf.Johnsen@RU.RM.DK) eller Birgitte Frederiksen (bkf@centraldenmark.eu). Vi vil så tage kontakt til den franske kommune for at høre mere om deres visioner for samarbejdet. 

Læs om “Our shoreline for tomorrow”.

Bliv partner i et innovativt spildevandsprojekt

En spansk SMV søger partnere til projekt, der udvikler rensningssystemer baseret på ultralyd. Formålet er at hindre tilstopning i selve membranbioreaktoren, der renser spildevandet. Membranbioreaktoren kombinerer brugen af biologiske processer med membranteknologi samtidig med at ultralyden automatisk forhindrer tilstopning via detektering. Projektet forventer at kunne reducere energiforbruget til spildevandshåndtering med 25-35 pct.

Der søges midler under Eurostars.

Læs hele partnersøgningen her.

Frist

Frist for interessetilkendegivelse er tirsdag den 15. august 2017, mens ansøgningsfristen er torsdag den 14. september 2017.

Mere information

For spørgsmål eller ønske om yderligere information kontakt venligst Central Denmark EU Office