Hvordan håndtere Danmark mere ekstreme vejrfænomener? Kan vedvarende energi erstatte kul og gas? Hvordan kan man bruge sin uddannelse i klimakampen, og kan man som humanist også bidrage til denne kamp?

Dette og meget mere bliver diskuteret i løbet af uge 45 i Studenterhuset i Aarhus. I løbet af de fem indholdsrige dage har studerende chancen for at blive klogere på fremtidens erhvervsmuligheder inden for bæredygtig klimateknologi, og hvordan man kan skabe sig en karriere inden for klimafeltet og være med til at løse højaktuelle problemstillinger. Der er noget for alle studieretninger, hvad enten om man er naturvidenskaber eller humanist, Climate Challenge ligger vægt på at der er brug for alle slags kompetencer i klimajobbesne.

Programmet består af en række spændende oplæg om klimaudfordringer inden for teknologi, formidling og turisme. De studerende bliver bl.a. præsenteret for klimacenteret Klimatorium i Lemvig, Siemens Gamesa, som taler om vedvarende energi, Roskilde Festival, der fortæller om fremtidens bæredygtige festival, og Plastix, der fortæller om hvordan man gør forskning og en god ide til en kommerciel bæredygtig forretning.

De studerende får også mulighed for at tage et smut til Lemvig, hvor de helt tæt på kan opleve konsekvenserne af klimaforandringer i Danmark, i det de vil besøge Le Mur og besøge virksomheder som arbejder dagligt med klimaudfordringerne.

Mandag, tirsdag og onsdag vil der være workshops, hvor man i grupper arbejder sammen om at præsentere ens bedste idé inden for klimatilpasning. Vinderen bliver honoreret med 1000kr.

Fredag er der være fokus på start-ups og mulig støtte fra Innovationsfonden med både sparring og finansiering af nyuddannede, der ønsker at starte egen virksomhed.  

Om Climate Challenge

Climate Challenge er udviklet som en del af det kommende Klimatorium i Lemvig. Klimatorium er en del af EU-projektet Coast to Coast Climate Challenge. Udviklingen er sket som et samarbejde Mellem Studenterhus Aarhus, uddannelsesinstitutionerne i Aarhus, Lemvig Kommune samt Lemvig Vand og Spildevand. Det er andet år i træk at der bliver afholdt Climate Challenge.