Jens F. Bastrup, direktør i Skanderborg Forsyningsvirksomhed  fik DANVAS Initiativpris. Blandt andet for arbejdet med Aquaglobe, der også indgår i C2C CC.

Partnerskaber og samarbejde på tværs i vandbranchen blev i sidste uge belønnet, da DANVAS Initiativpris blev overrakt direktøren i Skanderborg Forsyningsvirksomhed, Jens F. Bastrup.

Han fik blandt i høj grad prisen for arbejdet med AquaGlobe, der indgår som en central del af det store klimatilpasningsprojekt Coast to Coast Climate Challenge (C2C CC). 

Vandets Silicon Valley

AquaGlobe er netop skabt i samarbejde mellem en række aktører i vandbranchen med et mål om at samle og udvikle løsninger og kompetencer på området. Som et tværgående delprojekt i C2C CC bliver AquaGlobe således både udstillingsvindue for klimatilpasningen og drivkraft for udvikingen. Læs mere på AquaGlobes hjemmeside.

Det var næstformand i DANVAs bestyrelse Ango Winther, der overrakte prisen til Jens F. Bastrup. I motivationen lød det blandt andet:

- I Skanderborg har han været en af arkitekterne bag det, man kan kalde vandbranchens svar på Silicon Valley. Østjyllands Water Valley er visionen om at skabe et samarbejde mellem offentlige og private aktører, der er til gavn for kunder, til gavn for nærmiljøet og til gavn for erhvervslivet. AquaGlobe ligger lige i hjertet af denne vision.

DANVAs Initiativpris gives til en eller flere markante personligheder i vandsektoren, som har ydet en bemærkelsesværdig indsats enten i egen virksomhed, i lokalområdet eller på nationalt plan. Der følger et rejsegavekort på 40.000 kroner med æren.