30.03.2017

Den 90 mio. kroner store klimasatsning Coast to Coast Climate Challenge, der har Region Midtjylland som projektleder, blev torsdag skudt i gang i Herning af blandt andre tidligere klimakommissær Connie Hedegaard.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Det store klimatilpasningsprojekt Coast to Coast Climate Challenge markerer - udover den konkrete beskyttelse af midtjyske værdier - begyndelsen på et potentielt erhvervseventyr for regionens virksomheder.

Sådan lød budskabet fra tidligere klimakommissær og nuværende formand for den grønne tænketank Concito, Connie Hedegaard, da hun torsdag besøgte MCH Herning Kongrescenter for skyde projektet i gang. De kommende seks år folder projektet sig ud til lands og til vands i hele regionen i form af 24 delprojekter.

Connie Hedegaard: Klima bliver det nye vind

- Jeg ser en meget klar parallel i klimasituationen i forhold til dengang, vi i Danmark var first mover på vind. Klimaet venter ikke, og dem, der formår at lave en gennemtænkt og ikke mindst sammentænkt klimatilpasning, de får også mulighed for at skabe vækst og job, lød det fra Connie Hedegaard.

Hun roste netop projektets evne til at sikre bredt samarbejde mellem kommuner, videninstitutioner og myndigheder samt for at have været i stand til at sikre markant opbakning fra EU-systement, der via EU Life bidrager med 52 mio. kroner ud af det samlede budget på 90 mio. kroner.

Et udstillingsvindue i klimakampen

Arrangementet i Herning bød udover en række taler også på messestande med konkrete præsentationer af nogle af de 24 delprojekter, der udgør Coast to Coast Climate Challenge samt udstillinger fra nogle af de mange virksomheder, der ser potentiale i projektet.

Projektet blev officielt skudt i gang af 1. næstformand i Regionsrådet, Anders Kühnau (S). Også han fremhævede det erhvervsmæssige potentiale i den i øvrigt helt nødvendige klimatilpasning. 

- Med Coast to Coast Climate Challenge skaber vi grundlaget for fælles løsninger på nogle meget store udfordringer. Men samtidigt giver projektet os en række muligheder for at gøre regionen til et udstillingsvindue for innovative løsninger og dermed styrke vores virksomheders konkurrenceevne, siger Anders Kühnau.

Fakta

  • Coast Climate Challenge er et 6-årigt klimatilpasningsprojekt, der forløber i perioden 1. januar 2017 til 31. december 2022.
  • Projektet støttes af LIFE-programmet med ca 52 mio. kr. og har et samlet budget på ca. 90 mio.kr. Dertil kommer alle anlægsomkostningerne i forbindelse med realiering af de mange løsninger, som udvikles under projektforløbet.
  • Projektet ledes af Region Midtjylland, der i tæt samarbejde med de øvrige 31 partnere vil arbejde for at skabe en klimarobust region
  • Cirka 250 personer var torsdag samlet i Herning for at skyde Coast to Coast Climate Challenge i gang.
  • Vedhæftet findes oversigt over lokale kontaktpersoner i projektet.
  • Læs mere på www.c2ccc.eu

Flere oplysninger

1. næstformand i Regionsrådet, Anders Kühnau (S)

Tlf. 2360 2768 / E-mail. kuhnau@rr.rm.dk

Projektleder i Coast to Coast Climate Challenge, Region Midtjylland, Dorte Selmer

Tlf. 3053 9544 / E-mail. Dorthewinther.Selmer@ru.rm.dk

 

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer